Våra hästar

Våra hästar

Alla Stockholmskuskens hästar är av rasen Tori, en hästras som kommer från Estland och är en grövre typ av sporthäst. Alla hästar har en mankhöjd på ca 165-180cm. Det har visat sig att Torihästen är en perfekt körhäst, och föralldel ridhäst också. Stark och tålmodig att dra tunga körlass, stilig och elegant att spänna för framför bröllopsvagnen.
Torihästen har även ett behagligt temperament som gör att man lätt blir förälskade i dom. Vi får däremot inte glömma bort att hästarna precis som vi människor är olika individer.
Nedan finns lite bilder och information om våra hästar.

Pojkarna

Uzi – Uzi är hästen som ni till största del alltid kommer se först i våra led, delvis för att han är hingst men också för att han är en otroligt stabil flock ledare. Uzi har ett otroligt vackert utseende och är en riktig arbetsmyra.

Vend – Vend är lillebror till Uzi och är väldigt populär bland våra nybörjare och lite osäkra ryttare. Det vend gillar bäst är att gå i häcken på sin bror och bara flyta med. Han gillar dock att äta gräs och kvistar på turer när våra kära nybörjare sitter på han.

Vintset – Vintset är vår gentleman, äldst i vår flock och precis som Uzi så ställer han upp på allt man ber han om. Han tar hand om våra nybörjare likväl våra rutinerade ryttare.

Flickorna

Aarven – Aarven är hästen många gillar för hennes otroliga steg, hon tar långa och lugna kliv. Aarven tar hand om våra ryttare på bästa sätt och anpassar sig väldigt lätt för den hon bär på ryggen. Aarven tillsammans med många av våra hästar är egen uppfödning.

Halinka – Vår stora, kraftiga dam. Halinka är även hon en egen uppfödning. Halinka har ett fint utseende och många fastnar för hennes långa ögonfransar. Halinka har ett trevligt temperament och även om hon är stor så känns det inte som det när man rider henne då hon har lätta och korta steg.

Apolla – En stor favorit bland deltagarna. Apolla är en framåt häst med väldigt känslig mun. Hon har en fin utstrålning och även om hon är vår minsta häst så bär hon upp även de större ryttarna.

Ukraina – Vår yngsta verksamhetshäst. Ukraina är dotter till Aarven och Uzi. Denna donna är otroligt känslig i sin hantering och har ett otroligt driv i ridningen. En stor favorit speciellt hos personalen.

”Gäster”

Utopia – Även kallad toppan. Toppan är dotter till Apolla och Uzi. Toppan är hästen som alltid vill stå i centrum så henne ser ni oftast framme i hagen och vill hälsa på alla. Toppan ägs inte av verksamheten.