Morgonritt i City (Maj -Sep)

Grupperna är små, max 6 deltagare.  Om ni är fler i en grupp kan vi utöka med en eller två platser. Kontakta oss då så att vi kan kika på möjligheten och ett datum.
Vi har en viktgräns på 95kg.
Ritten avslutas med frukost
OBS! Våra hästar är stora med en mankhöjd på 1,65-1,75m

Vi samlas på Hunduddsvägen 2. Vid klockslaget som står i bokningen. Vi rider iväg ca. 30 minuter efter samlingstiden när vi hämtat och har gjort ordning hästarna. Ridturen är ca 2,5h och efter det tar vi ca. 30 min att göra ordning hästarna och låta dom äta frukost. Efter vi släppt ut hästarna så äter vi vår frukost. Tidsåtgång totalt är ca 4h.

Morgonritt i City: Tidigt på morgonen möts vi för att göra iordning hästarna. En halvtimme senare är tanken att vi sitter till häst och tar sikte på Valhallavägen. Visste ni att det finns en anlagd ridväg i mitten av den? Vi fortsätter sen längs Sturegatan, förbi ”Svampen” och upp längs Kungsgatan. Tar oss förbi Hötorget och sen går färden vidare mot Centralstationen. På Vasabron kan vi blicka ut över Mälaren och se Stadshuset. På andra sidan finns Rosenbad och Sveriges Riksdag. När vi kommer in i Gamla Stan passerar vi Riddarholmen där ingen människa bor men nästan alla kungligheter är begravda. Vi fortsätter längs några gränder på utsidan av Gamla Stan och passerar Slussen. Längs Skeppsbron kan vi drömma hur det kändes att segla in till Stockholm på 1600- och 1700-talet. På hemvägen passerar vi Slottskyrkan och Kungliga Slottet. Färden fortsätter sen förbi anrika Grand Hotel. Kanske möter vi några fans till någon internationell världsstjärna? Längs Nybroviken för att sen trava längs Strandvägen. Efter det rider vi över Djurgårdsbron och rider längs vattnet bakom Skansen. På ridvägarna runt Rosendals Slott avslutar vi eventuellt med lite galopp innan vi tar oss hem via Djurgårdsbrunnsbron. När vi kommer tillbaka så bjuder vi på en lättare frukost och ett trevligt samtal efter hästarna fått sin frukost.
Van ryttare, alla gångarter ingår i turen.

Vid genomförd bokning accepterar ni bokningsvillkoren.